top of page

Posjet Vukovaru

Na kraju školovanja svake osnovne škole, tj. pri kraju 8. razreda, se posjeti grad Vukovar. Nakon toliko propuštenih izleta i ekskurzija, ovaj razred je otišao na prvu, posljednju i obaveznu. S nama je išlo više od 3 škole.  Prvi dan kad smo došli u Vukovar smo se smjestili i otišli u centar grada. Vratili smo se nazad kasnije od 11:30 i bili budni do 3:30, zatim zaspali od dosade. Drugi dan (ponedjeljak) smo prolazili neka mjesta, slušali priču o Domovinskom ratu,. Isti dan smo igrali nogomet i upoznali nove ljude.  

Treći dan (utorak) je bio najnaporniji od svih zato što smo prošli više od 5 memorijalnih mjesta, uključujući i logor. Najznačajnije mjesto za mene je bio vodotoranj u kojem je većina učenika dala izazov i da dođu do vrha trčeći stepenicama.  To je bilo zadnje memorijalno mjesto koje smo podsjetili, prije tog je bio zračni križ sa vatrom u sredini koja se ne gasi. 

T.A.

Organizacija puta nije bila najbolje isplanirana i sve je bilo nekako zbijeno. Bilo je veoma zabavno, jako tužno i iz svega toga gdje smo bili mogli smo puno toga naučiti.  S meštrom Egijem se uvijek možete dobro našaliti, čak i oko najmanje sitnice. Vjerujem da ćemo ovaj događaj i ove dane pamtiti dovijeka i da ćemo se uvijek sjećati našeg zbunjenog  meštra Egija i sve naše avanture. Hvala Vam meštre!

I.L.

U Vukovaru je bilo jako lijepo. Ono što mi se nije sviđalo je dizanje u 7:00 svako jutro jer nastavnik ne želi prestat kucati i derati se „Ajmo cureee!“. Također mi je bilo tužno zbog Domovinskog rata, ali bilo je vrijedno poći jer imamo nove i lijepe uspomene.

A.J.

Putovanje u Vukovar je najbolji izlet na kojem sam bio. U bližoj budućnosti ću vjerojatno opet otići.

J.K.

Organizacija kao organizacija cijelog puta nije bila baš najbolje isplanirana. Morali smo putovati dva dana i jednu noć prespavati u Splitu.  Bilo je veoma zabavno, jako tužno i iz svega toga gdje smo bili mogli smo puno toga naučiti. Društvo je bilo odlično. Pokušat ću ih se što više sjećati (nadam se da će i oni mene).  Moram priznat u dosta trenutaka ni mi nismo bili baš najbolji prema nastavniku i ponekad ga nismo baš za neke stvari poslušali. Jako je opušten i to mi se jako svidjelo (to što se je bio dosta otvoren za priču sa nama). Veoma pravedan i u nekim trenutcima pomalo zbunjen. Kao nastavnik svidjelo mi se to što je išao sa nama u Vukovar. Mogao  bi možda čak reći da ne bi želio ni jednog drugog nastavnika da je išao sa nama u Vukovar, zato što vjerojatno ne bi ostajali toliko kasno vani i ne bi dosta drugih stvari radili. S njime se uvijek da našaliti. Volim to što kod njega možemo raditi neke stvari više samostalno. Za kraj bi samo želio reći kako vjerujem da ćemo ovaj događaj i ove dane cijeli život pamtiti. 

V.P.P.

bottom of page