top of page

Put u Vukovar

Naši dojmovi iz Vukovara
- Vukovar je bila za sad najbolja avantura i najzanimljiviji događaj. Najbolje bi bilo navečer kad smo bili u sobama, ali sve skupa je bilo super.
Vukovar... Grad heroja. Svakako, grad s bolnom poviješću vrijedan spomena.

    Dok smo razgledavali spomenike i mjesta gorkih sjećanja slušajući o događajima koji stišću srce, miješali su se razni osjećaji: tuga, ljutnja, žaljenje, mržnja i još mnogi drugi negativni osjećaji koji su kod nekih pronašli način da izađu i izbili su vani putem suza. Iz svake ustanove izašli smo pognutih glava, tužni, razmišljajući o nehumanim i brutalnim događajima koji su pogodili naš narod.

    Ali u tome svemu osjećali smo, i još uvijek osjećamo ogroman ponos što smo se hrabro i časno borili te obranili Lijepu Našu.

- U Vukovaru nam je bilo predobro i to će nam putovanje ostat zauvijek u sjećanju. Upoznali smo se malo s gradom i vidjeli sve njegove urušene zgrade. U Vukovaru smo se upoznali s bolnicom, bili smo na Ovčari, posjetili Memorijalno groblje i slično. Navečer smo bili u disko i bilo je jako zabavno. Upoznali smo se s nekim učenicima iz Šestanovca i drugima. Cijeli taj put u Vukovar je zbližio nas devet koji smo bili, a pogotovo nas šest cura. Također smo se bolje upoznali s nastavnicima i shvatili kako su oni ustvari super. Bilo bi predobro kad bi opet ponovili sve to ispočetka.

- Prije puta u Vukovar bili smo jako uzbuđeni ali i tužni jer nam je to zadnje zajedničko putovanje kao razred. U Vukovaru nam je bilo baš SUPER. Vidjeli smo puno povijesnih znamenitosti i dok smo posjećivali neke od njih kao npr. bolnicu i Memorijalno groblje obuzela nas je tuga jer smo vidjeli kako je za vrijeme rata tamo bilo grozno i teško i nadamo se da se takvo što neće ponoviti. Upoznali smo puno naših vršnjaka i bilo nam je sve skupa jako zabavno.

- U Vukovaru nam je bilo odlično. Ne samo da smo naučili puno toga već smo se i zabavili. Kroz obilazak Memorijalnog centra, Ovčare, bolnice i mnogih ostalih spomenika predočili smo si u glavi da je rat najgora stvar koja se nekomu u životu može dogoditi.

- U Vukovar smo išli 26.5 do 29.5, možda je kratko trajalo, no baš smo se super zabavili. U Vukovaru smo upoznali nove osobe s kojima smo navečer izlazili i zezali druge nastavnike, trčanjem iz jedne u drugu sobu. Bilo nam je baš lijepo i zanimljivo, možda malo tužno kad smo slušali što su sve ljudi proživjeli tokom rata, no sve u svemu jedno jako lijepo iskustvo.

- Putovanje u Vukovar je bio jako zabavan. Zanimljiv i nezaboravan. Kad smo došli u Vukovar također je bilo dobro. Ima dosta toga, ali uglavnom je bilo zabavno.

- S mojim razredom u Vukovaru je bilo nezaboravno. To su 4 najbolja dana. Bilo mi je lijepo biti u sobi sa curama iz razreda. Bilo nam je jako zabavno i zanimljivo. Preko noći nismo nikako spavale, nego smo se zezale i izlazili iz sobe dok su vani bili čuvari koji su trebali gledati jesu li svi u svojim sobama. Mi smo stalno izlazile i išle u sobu drugima. Upoznale smo jako dobre osobe s kojima smo sada u kontaktu. Toliko smo se zbližili da su odlučili doći kod nas preko ljeta. Jako smo sretni što ćemo ih vidjeti i u srednjoj u Splitu. Svi smo bili tužni što se vraćamo kući, nismo htjeli ići, htjeli smo ostati bar još jedan dan s njima. Ali naravno to nije bilo moguće.

bottom of page